eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét elsüllyedt egy menekültcsónak

Legalább öt ember, köztük egy gyermek vesztette életét péntekre virradó éjszaka, amikor felborult egy menekülteket szállító csónak Törökország partjainál - közölte pénteken a török parti őrség illetékese.

A hatóságoknak sikerült kimenteniük nyolc embert, őket egy közeli kórházba szállították. A parti őrség továbbra is kutat egy eltűnt személy után.

Török sajtóértesülések szerint a menekültek a polgárháború sújtotta Szíriából tartottak Görögország felé, a parti őrség azonban nem erősítette meg ezt az információt.

Az Ázsiából, Közel-Keletről és Afrikából Európa felé tartó menekültek egyik fontos útvonala Törökországon át vezet.

A bevándorlók hajói gyakran szenvednek balesetet az Égei-tenger török partjainál. Júliusban huszonnégy menekült veszett a tengerbe, miután Görögországba tartó vízi járművük hajótörést szenvedett a török partok közelében.

Görögország nemrég szögesdrótkerítést emelt az országot Törökországtól elválasztó szárazföldi határon, így a török partoktól néhány száz méterre fekvő görög szigetek irányába tolódott el a bevándorlók útvonala.

A két és fél éve tartó szíriai polgárháború miatt az utóbbi időben jelentősen megnőtt a dél-európai országokba onnan érkező menekültek száma.

Törökország eddig több mint 600 ezer szíriai menekültet fogadott be.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×