eur:
388.95
usd:
361.4
bux:
68548.75
2024. május 7. kedd Gizella

Azonosították a Costa Concordián talált tetemet

Azonosították a Costa Concordia újabb áldozatát, akinek a holttestét a felborult óceánjáró víz alá került konyhájában találták meg - jelentette be csütörtökön az olasz rendőrség.

A hatóságok szerint az elhunyt Maria Grazia Trecarichi szicíliai asszony, akinek a tetemét a 2012. január 13-án zátonyra futott és elsüllyedt Costa Concordián találták meg.

A DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy az óceánjárónak az eddig az eltűntek között számon tartott egyik olasz utasáról van szó. A holttestet a Costa Concordiának a szikláknak való ütközés után a víz alá süllyedt oldalán találták meg, a hajókonyha egyik helyiségében.

Maria Grazia Trecarichi tizenhét éves lányával utazott a Costa Concordián. A lányát még fel tudta tenni a mentőhajók egyikére, de neki ez már nem sikerült. Teteme több mint húsz hónapon át a tengerben feküdt. A Costa Concordia szeptember 17-i egyenesbe állítása után sikerült megtalálni.

Még egy áldozatot keresnek, az indiai pincért, Russell Rebellót.

A Costa Concordián utazó 4229 személyből 32 haltak meg. Harminc holttestet a baleset utáni hetekben emeltek ki a hajótestből.

A hajószerencsétlenségről tartott bírósági per következő tárgyalása október végén lesz.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

A GIRO Zrt. az elektronikus pénzforgalom biztonságának növelése érdekében Központi Visszaélésszűrő Rendszert (KVR) alakít ki a Magyar Telekom Csoporttal közösen, amelynek célja a csalással érintett tranzakciók hatékony azonosítása és kiszűrése. A 2025-ben induló és a GIRO Zrt. által üzemeltetendő KVR nem kiváltani fogja a banki csalásszűrő rendszereket, hanem kiegészíti és segíti azokat, hogy még nagyobb biztonsággal teljesüljenek a pénzforgalmi tranzakciók - áll a Magyar Telekom közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×