eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Rezsicsökkentéssel függetlenedne Skócia

Skóciában a háztartások energiaszámláinak 5 százalékos csökkentését ígérte a kormányzó Nemzeti Párt második számú vezetője, ha az ország a függetlenné válásra voksol a jövőre esedékes népszavazáson.

A skót kormány 2014. szeptember 18-ára írta ki a referendumot a függetlenségről. Nicola Sturgeon miniszterelnök-helyettes szerint a kormányzat becslései alapján ez évente átlagosan 70 font, vagyis 25 ezer forint megtakarítást tesz lehetővé minden egyes skót háztartásnak.

Az elmúlt hetekben Ed Miliband, az ellenzéki brit Munkáspárt vezetője beszélt arról, hogy ha a párt a 2015-ben esedékes parlamenti választásokon kormányra kerül, legalább 20 hónapra befagyasztja az áram- és gázárakat. David Cameron konzervatív párti brit miniszterelnök átverésnek nevezte a tervet.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×