eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Japán-amerikait neveztek ki a Csendes-óceáni flotta élére

Most első alkalommal egy japán-amerikait neveztek ki az amerikai csendes-óceáni flotta élére - közölte hely idő szerint csütörtökön a haditengerészet szóvivője.

Az új parancsnok, Harry Harris tengernagy Japánban, Jokoszukában született egy amerikai férfi és egy japán nő gyermekeként, és Tennessee-ben és Floridában nevelkedett. Mint beiktatási ünnepségén ígérte, szorosan együtt fog működni Amerika szövetségeseivel és partnereivel az indiai-óceáni, ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A flotta működési területe a Csendes-óceán és az Indiai-óceán, parancsnoksága Hawaii-on van. Alárendeltségébe tartozik az amerikai haditengerészet harmadik és hetedik flottája, amely közösen ellenőrzi az Egyesült Államok nyugati partvidékétől az Indiai-óceánig terjedő vizeket.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×