eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Budapestről Prágába helyezik át a szlovák nagykövetet

Távozik posztjáról Szlovákia budapesti nagykövete, Peter Weiss - közölte a Bumm szlovákiai magyar hírportál és a SITA pozsonyi hírügynökség.

A neves baloldali szlovák politikus Prágában kapott új megbízást, helyét Budapesten Rastislav Kácer külpolitikai szakértő, volt amerikai nagykövet foglalja el.

Peter Weiss négy éve - 2009-től - foglalta el Budapesten a korábban hosszú ideig betöltetlen szlovák nagyköveti posztot. Az idézett források szerint Weiss távozásának nincs konkrét oka. Mindössze arról van szó, hogy a Demokratikus Baloldal Pártjának (SDL) egykori elnöke a diplomáciában szokásosnak mondható körforgás miatt távozik Budapestről Prágába. A cseh fővárosban Peter Brnót váltja, aki öt év után távozik szlovák nagyköveti tisztségéből.

Az új budapesti szlovák nagykövet Rastislav Kácer lesz, aki tapasztalt diplomatának számít. Korábban több évig az Egyesült Államokban tevékenykedett, szintén nagykövetként, s jelenleg a Szlovákiai Atlanti Bizottság elnöki tisztségét is ellátja. Kácer elismert transzatlanti és biztonságpolitikai szakértő. Régebben külpolitikai elemzőként is dolgozott, a tengerentúlon 2003 és 2008 között dolgozott.

A SITA jelentése szerint Ivan Gasparovic államfő már ki is nevezte mindkét szlovák nagykövetet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×