eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szlovákok is küzdenek a kánikulával

Történelmi csúcsokat döntött meg a meleg szerdán és csütörtökön Szlovákiában, emberek rekordszámban lettek rosszul a hőségtől, a szlovák meteorológiai intézet másodfokú riasztást rendelt az ország déli járásaiban.

A meteorológiai szolgálat szerint a szerdai nap az elmúlt másfél évszázad legmelegebb napja volt Szlovákia területén. A "trópusi" éjszakát követően, csütörtökön sem csökkent a hőség, az ország déli, délnyugati járásaiban szinte mindenütt 35 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékleteket mértek.

Az elmúlt napok során jelentős mértékben nőtt és rekordot döntött a hőség miatt rosszul lett emberek száma is. Az egészségügyi mentőszolgálat központjának jelentése szerint a hét közepén már csaknem kétszer annyi helyszínre kellett kiszállniuk rosszullétek miatt, mint egy átlagos júniusi napon.

Az időjárás a pozsonyi tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott, a sok 20 évesnél is öregebb járművel rendelkező járműpark közel két tucat autóbusza már a reggeli órákban felmondta a szolgálatot, ezért a tömegközlekedési vállalat járatritkításokat volt kénytelen elrendelni.

A meteorológiai intézet előrejelzése szerint Szlovákia területén csak a hét utolsó napján lehet számítani a hőség enyhülésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×