eur:
389.65
usd:
364.04
bux:
68210.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Virágzik a fegyvereladás az Egyesült Államokban

Virágzik a fegyverkereskedelem az Egyesült Államokban, a fegyvereladás az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált.

Erről tanúskodik az ország egyik legnagyobb fegyvergyártó cége, a Sturm Ruger kézifegyvergyártó vállalat szerda esti bejelentése arról, hogy az elmúlt évben kereken 50 százalékkal, 492 millió (375 millió euró) dollárra növelte forgalmát. Sőt a vállalat nyeresége egy év alatt 77 százalékkal nőtt.

A jelentésből kitűnt, hogy különösen az utolsó negyedév volt rendkívül sikeres a cég számára. Ezzel összefüggésben szakértők arra emlékeztettek, hogy a Connecticut állambeli Newtown kisváros általános iskolájában december 20-án végrehajtott, 20 iskolás gyermek és 6 felnőtt halálát követelő ámokfutás nyomán az országban éles vita kezdődött a fegyvertartásra, illetve fegyvereladásra vonatkozó törvények szigorításáról.

A Newtown városkában történtek után számos amerikai mindenekelőtt félautomata fegyverrel szerelte fel magát, olyan fegyverekkel, amelyek eladását Barack Obama elnök elképzelése szerint be kellene tiltani.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×