eur:
389.3
usd:
362.64
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar áldozata is van a halálos egyiptomi balesetnek

Magyar áldozata is van a keddi luxori hőlégballon-balesetnek - mondta a luxori kormányzó újságíróknak nyilatkozva. Ezzat Szaad kijelentette, hogy kilenc hongkongi mellett francia, brit, belga, magyar és japán áldozat is van. Egyéb részletet nem közölt.

Egy biztonsági tisztségviselő azt mondta, hogy a balesetnek összesen 18 halálos áldozata van. Két külföldi turista - akiknek az állampolgárságát nem közölték - és a légi jármű egyiptomi kormányosa élte túl a katasztrófát. Mind a 18 holttestet megtalálták - tette hozzá.

A dpa hírügynökség az al-Arabíja tévére hivatkozva arról számolt be, hogy egy magyar is van az áldozatok között, de semmilyen további részletet nem említett vele kapcsolatban. A Külügyminisztérium az MTI-nek nem erősítette meg az értesülést.

A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, körülbelül 300 méteres magasságban volt, amikor kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát a pilóta és egy utas élte túl. Különböző értesülések szerint 18 vagy 19 a halottak száma, akik között
brit, francia, japán, dél-koreai és hongkongi turisták is vannak.

Valamennyi turista állampolgárságát egyelőre nem tudták megállapítani a hatóságok. A túlélőket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem tudni semmit. A pilóta valószínűleg egyiptomi.

Nagyon valószínű, hogy kilenc hongkongi van az áldozatok között - jelentette be hongkongi sajtóértekezletén az illetők egyiptomi turistaútját megszervező Kuoni utazási iroda egyik tisztségviselője.

A JTB japán utazási iroda pedig arról számolt be, hogy "négy japán ügyfele érintett a balesetben, akik közül legalább kettő meghalt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×