eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Győri Enikő: Magyarország a források lehívása terén alig van lemaradva az uniós átlagtól

Azért, mert vannak csalások, még nem kell elvetni teljes egészében az uniós kohéziós politikát - mondta a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

Igaz, hogy történtek visszaélések és a periféria - pont a kohéziós politikával felzárkóztatni kívánt - országai közül néhány mentőövre szorul, mégsem szabad elvetni az uniós forráselosztási rendszert, ami bizonyos terülteken nagyon jól működik - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára.

Min mondta, a közép-európai régióban jó példák vannak. Magyarországon a források felhasználásában az utóbbi két évben történt gyorsítás, vagyis van előrelépés.

Győri Enikő hangsúlyozta, Magyarország a források lehívása terén alig van lemaradva az uniós átlaghoz képest.

Nem történt semmiféle felfüggesztés Magyarországon, de vannak tagállamok, ahol leállítottak projekteket. Most pillanatnyilag Lettországban, Csehországban és Romániában nincs kifizetés, mert probléma van az intézményrendszerrel, nem megfelelően használták fel a forrásokat - emelte ki az államtitkár, aki úgy látja, hétről-hétre egyre több forrást kapnak a magyarországi pályázók.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×