eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az FBI cáfolja, hogy megszerezte volna Apple-felhasználók azonosító kódját

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közleményében cáfolta, hogy volna olyan adatbázisa, amely az Apple-felhasználók egyedi azonosító kódjait tartalmazza, mint ahogy azt a minap állította egy FBI-ügynök számítógépét meghekkelő csoport.

Az Antisec hekkercsoport nyilvánosságra hozott egy olyan adatbázist, amely állítása szerint több mint egymillió Apple-felhasználó egyedi azonosító kódját (UDID) tartalmazza. A csoport azt mondta, hogy összesen 12 millió ilyen kód került a birtokába egy FBI-ügynök laptopjáról. Arról is szó esett, hogy az adatok között lehet Barack Obama amerikai elnök iPadjének azonosítója is.

A csoport bejelentése vitát indított a világhálón azzal kapcsolatban, vajon miért gyűjtötte össze az FBI ezeket az azonosító kódokat. Az egyelőre nem derült ki, hogy az adatok valósak-e.

Az Apple informatikai vállalat még nem nyilatkozott az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×