eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Perek indulhatnak a Pussy Riot ellen

Kártérítési perek indulhatnak a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjai ellen - közölte hétfőn annak a novoszibirszki asszonynak az ügyvédje, aki keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon.

Az őt ért erkölcsi sérelemért 30 ezer rubel nagyságú (210 ezer forintnyi) kártérítésre igényt tartó Irina Ruzankina jogi képviselője elmondta, hogy kliensének "mély szenvedést" okozott a punkegyüttes cselekedete, botrányos februári fellépése az orosz ortodox egyház központi templomában.

A szibériai nagyváros, Novoszibirszk ügyvédi kamarájában tanácsolták Ruzankinának, hogy forduljon bírósághoz. Ügyét valószínűleg szeptember elején tárgyalják.

Alekszej Kresztyjanov ügyvéd közölte, többen jelezték az ügyvédi kamaránál azt a szándékukat, hogy kártérítési igényt nyújtanak be, de előbb megvárják az első per kimenetelét.

A múlt pénteken két év javító-nevelő telepen letöltendő büntetésre ítélte egy moszkvai bíróság a Pussy Riot mindhárom perbe fogott tagját.

Az öt hónapja előzetes letartóztatásban lévő Marija Aljohina, Nagyezsda Tolokonnyikova és Jekatyerina Szamucevics az ítélet szerint "vallási gyűlölet által motivált garázdaságot" követett el, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban maszkot viselve, gitárokon játszva "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.

Az ítélet ellen a fiatal nők ügyvédei fellebbezést nyújtanak be.

Az Interfax orosz hírügynökség adatai szerint a Pussy Riot tagjait csak Vlagyimir Putyin államfő és Dmitrij Medvegyev kormányfő előzte meg a múlt héten legtöbbet emlegetett személyek közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×