eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tragédia a légi bemutatón

Lezuhant egy kisrepülőgép egy légi bemutatón a romániai Banesti település mellett vasárnap délelőtt, a pilóta életét vesztette.

A romániai hírtelevíziók közlése szerint a kisrepülőgép Bukaresttől 80 kilométerre északra vett részt légi bemutatón. Leszálláshoz készülődve azonban nagyfeszültségű vezetéknek ütközött és lezuhant. A becsapódáskor a gép felrobbant, a pilóta a helyszínen életét vesztette. A 40 éves pilóta Bákóban dolgozott berepülő pilótaként, és több száz órát repült már különböző típusú repülőgépeken.

A Fly-in légi bemutatón több tucat kisrepülőgép, vitorlázó repülő és motoros sárkányrepülő vett részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×