eur:
387.95
usd:
361.4
bux:
68981.25
2024. május 9. csütörtök Gergely

Korábban tárgyal Hollande és Merkel

A tervezettnél egy nappal előbb, már beiktatása napján, jövő kedden találkozik Berlinben Francois Hollande új francia elnök Angela Merkel német kancellárral.

Francois Hollande szeretné újratárgyalni az uniós szinten márciusban elfogadott fiskális paktumot, kiegészítve azt gazdaságélénkítő intézkedésekkel. Angela Merkel ezt ellenzi, ahogyan azt is, hogy kiadásnövelési politikával segítsék elő az uniós kormányok a gazdasági növekedést.

Francios Hollande az elmúlt két napban fogadta Párizsban Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnököt, az euróövezet elnökét, valamint Herman Van Rompuyt, az Európai Tanács elnökét fogadta Hollande, akivel a görög válságról és az eurózóna helyzetéről, valamint a növekedési stratégiáról egyeztetett.

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×