eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Halálra ítélték a pekingi adóhivatal volt vezetőjét

Korrupció miatt halálra ítélték a pekingi adóhivatal volt igazgatóját szerdán a fővárosi 1. számú bíróságon; a büntetést két évre felfüggesztették - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A kínai joggyakorlatban a felfüggesztett halálbüntetés lényegében egyenlő az életfogytig tartó szabadságvesztéssel.

A 64 éves Vang Csi-pinget (Wang Jiping) bűnösnek találták a közvagyon megkárosításában, sikkasztásban és csúszópénzek elfogadásában, összesen 14 millió jüan (500 millió forint) értékben.

Az ítélet indoklása szerint Vang munkahelyeket "árult" és vállalkozókat - pénzért, illetve ajándékok fejében - kedvezményes szerződésekhez juttatott. Az adóhivatal fejeként 2002 és 2009 között törvénytelen úton több mint 4,3 millió jüant (153,6 millió forint) zsebelt be.

Vangot ugyancsak bűnösnek találták egy konkrét sikkasztási ügyben, amelynek során egy 43 éves nővel együttműködve csaknem 10,5 milló jüan (375 millió forint) kormányzati pénzhez jutott 2002 és 2004 között.

Korábbi híradások szerint Vang az adómegállapításhoz szükséges korszerű gépeket vásároltatott hivatalával a piaci árnál magasabban, s a feláron a az értékesítővel osztozott.

Vang tagadta az ellene felhozott vádakat, eddig minden tárgyaláson ártatlannak vallotta magát és egy ízben elmebetegségére hivatkozott. A fővárosi adóhivatal két másik vezetője 2011-ben vesztegetés miatt életfogytig tartó szabadságvesztést, illetve 10 év börtönt kapott.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×