eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hollande május 16-án utazik Berlinbe

Francois Hollande megválasztott francia államfő beiktatásának másnapján, azaz május 16-án utazik Berlinbe, hogy Angela Merkel német kancellárral tárgyaljon - közölte Pierre Moscovici, Hollande stábjának az elnöki átvétel-átadásért felelős vezetője hétfőn.

A France-2 televíziónak adott nyilatkozatában Moscovici emlékeztetett arra, hogy Merkel kancellár hívta meg berlini látogatásra az új francia köztársasági elnököt. Hivatalba lépése után Francois Hollande azonnal eleget tesz meghívásnak, s már másnap Németországba látogat, mielőtt az Egyesült Államokba utazna Barack Obama elnök meghívására - tette hozzá.

Merkel hétfőn tartott rendkívüli sajtóértekezletén megerősítette, hogy Francois Hollande-dal minél gyorsabban jó munkakapcsolatot kíván kialakítani. Ugyanakkor leszögezte, hogy határozottan elutasítja az európai pénzügyi stabilitási paktum újratárgyalását. A megválasztott francia elnök a kampány során többször is kijelentette: arra törekszik, hogy a paktumot tárgyalják újra, illetve egy gazdasági növekedést előirányzó passzussal egészítsék ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×