eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Házilag készített pokolgép robbant Athénban

Házilag előállított pokolgép robbant hétfőre virradóra egy minisztériumi épületnél a görög főváros, Athén központjában - vált ismertté rendőrségi forrásokból.

A robbanás következtében kiégett az állami szektor reformjáért felelős tárca irodáinak helyet adó ház földszinti része, valamint egy közelben parkoló jármű. Sérülés nem történt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek konyhai gázpalackokat alakítottak át robbanószerkezetté. A hatóságokat nem figyelmeztették előre a merényletre, és még senki sem vállalta magára elkövetését.

Athénban gyakoriak a gyújtogatások és a kisebb méretű pokolgéppel elkövetett támadások, amelyek többségét anarchista csoportok követik el, jellemzően bank- és kormányzati épületek, nagykövetségek és külföldi érdekeltségű intézmények ellen.

Idén február végén az athéni metróban kíséreltek meg működésbe hozni egy házilag készített robbanószerkezetet. Ezt a merényletkísérletet a múlt héten a Február 12-e mozgalom nevű szervezet vállalta magára. A csoport neve utalás arra napra, amikor a görög törvényhozás elfogadta a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által követelt - a pénzügyi segély fejében folyósítandó - újabb megszorító intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×