eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Facebookról lopták le NATO-tisztek személyes adatait

A Facebookról lopták le NATO-tisztviselők személyes adatait ismeretlen csalók, akik az atlanti szövetség egyik legmagasabb rangú parancsnokának nevében nyitottak hamis oldalt a közösségi portálon.

A Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilap internetes kiadása által hétfőn közölt értesülés szerint "valószínűleg kínai kémek" James Stavridis tengernagynak, az atlanti szövetség európai főparancsnokának nevében nyitották meg az ál-Facebook-oldalt, amelyről kapcsolati "meghívókat" küldözgettek - és ezeket az amerikai NATO-főtiszt számos brit és más országbeli kollégája elfogadta.

Ezt természetesen abban a hiedelemben tették, hogy a meghívó Stavridis tengernagy valódi Facebook-oldaláról érkezett, ám az ál-főparancsnok "visszajelölésével" a Facebookra feltöltött minden személyes adatukat kiszolgáltatták a meghívók tényleges küldőinek.

A Telegraph szerint NATO-tisztviselők nem szívesen nyilatkoznak arról, hogy ki állhatott az akció mögött, ám a brit lap úgy tudja, hogy bizalmas tájékoztatókon elhangzott: a bizonyítékok "állami támogatással tevékenykedő kínai személyiségekre" vallanak.

Az elkövetők aligha juthattak a számukra így hozzáférhetővé vált Facebook-oldalakról tényleges katonai titkokhoz. Az incidens azonban "így is kínos", mert a begyűjtött személyes adatok lehetőséget teremtenek a kémtevékenység potenciális célszemélyeinek kijelölésére, vagy akár zsarolásra is - áll a brit lap internetes kiadásának hétfői írásában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×