eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fischer a legnépszerűbb cseh államfőjelölt

Csehországban Jan Fischer volt miniszterelnök a legnépszerűbb államfőjelölt. Egy felmérés szerint, ha most tartanák az elnökválasztást, az egykori hivatalnokkormány vezetője megszerezné szavazatok 25 százalékát.

A prágai parlament a héten döntött arról, hogy Csehországban bevezetik a közvetlen elnökválasztást, így Václav Klaus utódjáról a jövő év elején már nem a törvényhozás, hanem a lakosság dönt. A köztársasági elnöki tisztséghez meg kell szerezni a szavazatok több mint ötven százalékát. Ha ez senkinek sem sikerül, két hét múlva második fordulót tartanak, ahol az első fordulóban a két legtöbb szavazatot kapott jelölt közül az lesz az államfő, aki egyszerű többséget szerez. Hivatalos jelöltek természetesen még nincsenek Csehországban.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×