eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Rendőröket raboltak el beduinok a Sínai-félszigeten

Beduinok tizenkilenc rendőrt raboltak el csütörtökön a Sínai-félszigeten, de pár órával később szabadon is engedték őket - közölte egy biztonsági forrás.

A tájékoztatás szerint beduinok egy csoportja rátámadt az izraeli-egyiptomi határ közelében az egyik rendőrőrsre, majd miután egyikőjük meghalt a rendőrökkel kialakult tűzpárbajban, túszokat ejtettek, akiket egy közeli sivatagos helyre vittek. Pár órával később viszont már el is engedték foglyaikat, miután megtudták, hogy áldozataikra mártírként tekintenek a hatóságok, és a hozzátartozók anyagi kártérítésre jogosultak.

A Mena egyiptomi hírügynökség ezzel szemben úgy tudja, hogy a beduinok csak körülvették a rendőrségi posztot, nem hurcoltak el senkit, és néhány órás tárgyalást követően távoztak is a helyszínről.

A Hoszni Mubarak uralmának megdöntéséhez vezető tavaly februári népfelkelés óta az észak-afrikai országban szórványosan történnek hasonló esetek. A keleti részen található Sínai-félszigeten különösen nehéz rendet tartani, az ottani beduin lakosság ugyanis komolyan fel van fegyverezve. Február 3-án például két amerikai turistát és egyiptomi idegenvezetőjüket ejtette foglyul a nomád törzs néhány tagja, de aztán elengedték áldozataikat. Január végén kínai munkásokat, egy cementgyár alkalmazottait rabolták el munkába menet és 20 óráig tartották fogva őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×