eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ismét Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben

Ismét a magyarországi helyzetről és az alkotmányról tart meghallgatást az Európai Parlament, igaz, most egy szakbizottságban leszünk téma.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter képviseli ezúttal Magyarországot az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának meghallgatásán, amely délután 2-kor kezdődik, és amelyet 4 és fél órásra terveznek.

A közmeghallgatást az a liberális frakció kezdeményezte, amelyik már korábban is szorgalmazta olyan EU-eljárás megindítását Magyarországgal szemben, amely annak kimondására irányul, hogy az országban veszélybe kerültek a demokratikus alapértékek.

A Bruxinfo szakértője szerint nem indul meg az EU-alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás Magyarország ellen. Gyévai Zoltán arra számít, hogy az előző hetekhez képest csökken a Magyarországgal szembeni túlfűtött hév.

A meghallgatás első blokkjában Neelie Kroes médiaügyekkel foglalkozó biztos szólal fel. Utána következik Françoise Le Bail, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatója és Navracsics Tibor.

A második blokkban az EU partnerintézményeinek képviselői szólalnak meg, így az Európa Tanács, az Alapvető Jogok Európai Ügynöksége és az EBESZ médiaszabadság-képviselője.

A harmadik és a negyedik blokkban megszólalók részben olyanok, akik egyes vitatott témákban érintett szervezeteket képviselnek, részben pedig szakértők, illetve a civil szféra képviselői. Kifejti véleményét mások mellett a Magyar Bírói Egyesület elnöke, a TASZ, a Civil Összefogás Fórum, Fleck Zoltán jogszociológus, Fricz Tamás politológus, és ismét szót kap Navracsics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×