eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tízezrek menekültek el otthonukból Észak-Kenyában

Két etnikai csoport erőszakos összetűzése miatt több tízezren menekültek el Észak-Kenyából a szomszédos Etiópiába - tájékoztatott közleményében az ENSZ illetékes szerve.

A világszervezet humanitárius ügyekkel foglalkozó koordinációs hivatalának (OCHA) kedd esti közlése szerint a borena és a gabra klán között kialakult konfliktus miatt az utóbbi hetekben mintegy 20 ezer ember hagyta el otthonát Észak-Kenyában, és kelt át a határon, hogy a szomszédos Etiópiában keressen menedéket. Az ENSZ munkatársai elmondták, hogy 15 ezer ember számára elegendő élelmiszercsomagot juttattak el a kelet-afrikai térségbe.

Január végén legalább 18-an haltak meg az Etiópia és Kenya határán lévő Moyale körzetében szintén rivális klánok között kiújult erőszak miatt. Az ellenséges csoportok automatafegyverekkel és bozótvágó késsel támadtak egymásra. A régióban gyakran torkollik véres összetűzésekbe a csordák és a legelők birtoklásáért folyó versengés. Az Afrika szarvát sújtó szárazság csak tovább élezi a különböző etnikai csoportok közötti szembenállást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×