eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Elfogadták a brit tandíjhatár-emelést

Elfogadta a brit parlament alsóháza csütörtök este az angliai állami egyetemi tandíjak felső határának háromszorosára emeléséről szóló kormányzati indítványt, ám a győzelem ára a fél éve hatalomra került konzervatív-liberális koalíció eddigi legnagyobb belső lázadása volt.

A végszavazást és az azt megelőző parlamenti vitát tiltakozó diáktüntetések kísérték a brit egyetemi nagyvárosokban. Londonban, a parlament épületénél sorozatos összecsapások voltak a rendőrök és a mintegy húszezres tüntető tömeg között. Többen megsérültek, köztük egy rendőr súlyosan.

Az indítványt az alsóház a vitanap végén 21 fős többséggel fogadta el, jóllehet a koalíciónak 84 fős többsége van az összes többi frakció létszámához képest, vagyis a törvényjavaslattal számos kormánypárti képviselő is szembefordult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×