eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Vérfürdőt rendezett egy kenyai rendőr

Vérfürdőt rendezett Kenyában egy rendőr; vaktában lövöldözve tíz ember életét oltotta ki három kocsmában.

Az eset a fővárostól, Nairobitól 150 kilométerre északkeletre fekvő Siakago városban történt szombat este.

Marcus Ochole helyi tartományi rendőrfőnök azt mondta, hogy egy harmincas éveiben járó rendőr szombat este - szolgálati idején kívül - barátnőjét keresve kocsmáról kocsmára járt és lövöldözött. Két italozóban egy-egy ember életét oltotta ki, egy harmadikban pedig nyolc embert lőtt le. A férfi megölte két kollégáját is, akik nyomozni kezdtek a bűncselekmény ügyében.

A rendőrtiszt végezni akart magával is, de elfogyott a tölténye. Később feladta magát, s egyelőre nem világos, hogy milyen indíttatásból rendezte a vérfürdőt.

A lövöldözés a siakagói rendőrparancsnokság közelében történt, s vasárnap sokan tüntettek az épület előtt, sérelmezve, hogy a rendőrség semmit se tett a tragédia megakadályozása végett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×