eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Súlyos vonatbaleset Indiában

Legalább 13-an meghaltak, ötvenen pedig megsérültek, amikor egy tehervonat a heves esők okozta rossz látási viszonyok között belerohant egy álló személyvonatba hétfő hajnalban India középső részén - közölték vasúti tisztségviselők és a rendőrség.

 A baleset Újdelhitől 375 kilométerre délre, Madhja Prades szövetségi államban történt. Az indiai televíziók felvételein látszott, hogy a szerelvények több kocsija teljesen összeroncsolódott. A halálos áldozatok száma sokkal több is lehet, mint a legutóbb közölt 13, mert a roncsok közé sok utas beszorulhatott. 

Az elmúlt négy hónapban ez már a harmadik súlyosabb vasúti baleset Indiában. Júliusban legalább ötvenen vesztették életüket, miután egy gyorsuló személyvonat belerohant egy másikba az ország keleti részén. Májusban ennél is több, közel 150 halálos áldozatot követelt egy tehervonat és egy személyszállító szerelvény összeütközése ugyanebben az országrészben.

Az állami tulajdonban lévő indiai vasúton naponta 18,5 millió ember utazik, nagy távolságokon ez a legfőbb közlekedési eszköz az országban. Évente mintegy 300 vasúti baleset történik Indiában.
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×