eur:
388.85
usd:
360.9
bux:
68854.83
2024. május 7. kedd Gizella

Évek óta készülődött a lövöldöző svájci nyugdíjas

Évek óta készülődött a fegyveres ellenállásra a hatóságok ellen az a svájci nyugdíjas matematikus, aki csütörtökön lelőtt egy rendőrt, és azóta is szökésben van.

A rendőrség közölte, hogy dokumentumokat gyűjtöttek össze a 67 éves férfi elárverezésre ítélt házában, Biel városában, és ezekből kiderül, hogy az illető visszaszámolta a napokat a várható haláláig. A mintegy száz rendőr által keresett gyanúsított állítólag egy nagyon intelligens maximalista, aki berendezkedett a fegyveres védelemre a házában, és a környéket is átkutatta menekülési útvonalak után.

A nyugdíjas szerdán, a bíróság által kitűzött időpontban nem engedte be otthonába az árverési szemlére érkezőket, s miután a különböző hatóságok sikertelenül próbáltak vele beszélni, és a rendőrség is beavatkozott, elbarikádozta magát az épületben. Az első lövéseket csütörtökre virradó éjjel adta le, s az egyik rendőrt a fején találta el. A lövöldözés után sikerült elmenekülnie.

Péntek hajnali három óra tájban a férfi váratlanul újra megjelent belvárosi háza közelében, több lövést is leadott a környéket megfigyelés alatt tartó rendőrök felé, majd ismét kereket oldott. Az utána indított hajsza azóta sem vezetett eredményre.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Az amerikai pénzcsapok újranyitása valószínűleg Európát is arra fogja sarkallni, hogy ismét növelje az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékét, ugyanakkor jó esély van arra is, hogy Kijev a lőszerkészletek feltöltése után ismét elkezdjen új fegyvertípusokért házalni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „bevásárlólistáján” számos olyan eszköz is szerepel, amihez mindezidáig nem jutottak hozzá a csapatok. Ezek közül gyűjtöttünk össze négyet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×