eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrnek öltözve öltek

Rendőrségi egyenruhába öltözött fegyveresek megtámadtak egy autóbuszt a Fülöp-szigetek déli részén, és agyonlőtték a sofőrt, a kalauzt és a járművet biztosító két rendőrt. Az autóbusz Mindanao szigeten, Cagayan de Oro városból Zamboanga városba tartott. A környék nagyon veszélyes, bűnbandák, valamint muzulmán lázadók garázdálkodnak a térségben.

A rendőrnek álcázott támadók csütörtök hajnalban állították meg a buszt. Leparancsoltak róla mindenkit, majd agyonlőtték a négy embert, felgyújtották a járművet, és elmenekültek.

Egy hónapja ugyanezen az útvonalon fegyveresek feltartóztattak egy buszt és kifosztották az utasokat, s ezután döntöttek úgy a hatóságok, hogy ezentúl rendőrök is utazzanak a távolsági autóbuszokon.

Az autóutakon elkövetett rablások és más bűncselekmények mindazonáltal gyakoriak a Fülöp-szigetek déli részén, ahol a biztonsági erők nincsenek sem elegendően, sem megfelelően felszerelve ahhoz, hogy fel tudják venni a küzdelmet az illegális fegyverkereskedelem és a három évtizede dúló szeparatista lázadás ellen.

Három nappal ezelőtt Manilában egy volt rendőr kerített hatalmába egy turistabuszt. Az állását visszakövetelő rendőr nyolc hongkongi turistával végzett, mielőtt lelőtték.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×