INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Újabb leleplező dokumentumot ígér a Wikileaks

Infostart / InfoRádió
A Wikileaks oknyomozó honlap szerdára ígérte egy CIA-dokumentum közzétételét. A bizalmas információkat nyilvánosságra hozó weboldalon kedden este jelent meg a hír, hogy a célkeresztben ezúttal a Központi Hírszerző Ügynökség áll majd.

A Wikileaks alapítója, a 39 éves ausztrál Julian Assange augusztus 14-én Stockholmban bejelentette, hogy nemsokára 15 ezer újabb titkos iratot tesznek közzé a szervezet honlapján az afganisztáni háborúval kapcsolatban.

A weboldalon először július 23-án jelent meg egy 77 ezer dokumentumból álló csomag, amely ellen a Pentagon erőteljesen tiltakozott.

A Wikileaks Afganisztánról szóló jelentéseivel magára vonta az amerikai kormány haragját. Assange szerint a Pentagon állhatott annak az elfogatóparancsnak a kiadása mögött, amelyben szexuális zaklatással és nemi erőszakkal gyanúsították őt.

A svéd ügyészség szombaton visszavonta a nemi erőszak miatt indított nyomozást, de a zaklatás ügyében továbbra is tart a vizsgálat. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó férfi úgy gondolja, hogy így próbálták meg tönkretenni a Wikileakset.

A címlapról ajánljuk