eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kimentették az orosz lékhorgászokat

Tizenegy orosz lékhorgászt sikerült kimenteni egy sodródó jégtábláról az Ohotszki-tengeren, Szahalin partjainál; társaikat még keresik. A hatóságok szerint 15 horgász került bajba tegnap, akik a figyelmeztetések ellenére a veszélyes, töredezett parti jégre merészkedtek, és jégtábláik négy kilométerre kisodródtak a parttól. A rossz idő miatt eddig nem tudták bevetni a helikoptereket, a horgászokat csónakkal hozták partra.

A lékhorgászat Oroszország európai részén is rendkívül népszerű, és tegnap Kalinyingrádnál csaknem kétszáz pecást ejtett csapdába a megolvadt jég. A tavaszi olvadás jeleire vonatkozó figyelmeztetések és az egyértelmű tilalom ellenére túl messzire bemerészkedett horgászok azért jutottak bajba, mert egy gépkocsi alatt beszakadt a jég, és a rianás elvágta az embereket a parttól.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×