eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elkészült a permi tűzeset zárójelentése

Oroszországban közzétette zárójelentését a tavaly decemberi, 155 ember halálát okozó permi tűzvész körülményeit vizsgáló bizottság. A dokumentum szerint a tragédiát a szórakozóhely 2003-4 ben végrehajtott, szakszerűtlen és engedély nélkül történt átalakítása, valamint az azóta végzett renoválások okozták.

A jelentés megállapítja, hogy a korábban 50 férőhelyes lokál 300 fő befogadására alkalmassá bővítése során befalazták a menekülési útvonalat jelentő hatalmas ablakokat és csupán egyetlen vészkijáratot hagytak. A szakértők ezért a történtekért az átalakítást elvégeztető bérlőt illetve az azt nem ellenőrző bérbeadót is felelőssé teszik, illetve hangsúlyozzák a hatóságok felelősségét is.

A december 5-ei tűzvészben 155 ember halt meg, 11 sérült máig kórházi ápolásra szorul. Az esetet súlyosbította, hogy az 1,2 millió lakosú Perm környékén egyetlen kórház sem rendelkezett megfelelő felszereléssel a katasztrófa sérültjeinek ellátásához. Az eset miatt szigorú tűzvédelmi átvizsgálások kezdődtek Oroszország-szerte.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×