eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elvi egyezség született az új START-szerződésről

Elvi egyetértésre jutott a nukleáris hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START-szerződésről az Egyesült Államok és Oroszország - közölte a Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap washingtoni tisztségviselőkre hivatkozva.

Az egyeztetések hétfőn kezdődtek Genfben. Az orosz Nemzetbiztonsági Tanács titkára tegnap már Újdelhiben úgy nyilatkozott, hogy az aláírás márciusra-áprilisra várható. Az új START-szerződésnek a tavaly decemberben lejárt START-I. szerződés helyére kell lépnie. A Bush-kormányzat idején keletkezett feszültségek után Barack Obama amerikai elnök hivatalba lépésével jelentősen javult az orosz-amerikai viszony, és a felek igyekeztek még a korábbi szerződés lejárta előtt megkötni az újat, de ez az idő rövidsége miatt nem sikerült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×