INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A foglalkoztatáspolitikai tárcát kapja Andor László az Európai Bizottságban

InfoRádió / MTI
A szociális ügyi és foglalkoztatáspolitikai tárcát kapja Andor László, a magyar biztosjelölt a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottságban - jelentették be pénteken Brüsszelben.

Ezt a portfóliót eddig a cseh Vladimír Spidla tartotta kézben. Az eddigi magyar biztos, Kovács László adó- és vámügyi biztos volt.

A francia Michel Barnier kapja a belső piaccal foglalkozó tárcát, beleértve a pénzügyi piacokat is, amit a britek keményen elleneztek.

Az viszont már korábban eldőlt, hogy EU új kül- és biztonságpolitikai főképviselője, aki egyúttal a bizottság alelnöke is, a brit Catherine Ashton lesz.

Andor: Magyarország számára kedvező döntés született

Andor László szerint Magyarország számára kedvező a döntés, hogy a foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi tárcát kapja meg az Európai Bizottságban.

A magyar uniós biztosjelölt a brüsszeli bejelentés kapcsán azt mondta: örül a döntésnek, mert ez a terület nagyon közel áll hozzá.

Véleménye szerint ez volt az egyik tárca, amelyre a felkészültsége alapján és Magyarország szempontjait is figyelembe véve számítani lehetett. Andor László jelezte: korábbi tudományos kutatói tevékenysége sok esetben érinttette a munkaerőpiaci és a szociális kérdéseket.


A címlapról ajánljuk