eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az 1930-as évek világválsága óta nem volt ennyi munkanélküli az Egyesült Államokban

A hivatalos adatnál jóval nagyobb a munkanélküliség az Egyesült Államokban - írta a New York Times. A lap szerint az állástalanok száma akkora, mint a múlt század harmincas éveiben, a nagy gazdasági világválság idején volt.

 A New York Times adatai alapján a munkanélküliek közé tartoznak azok is, akik úgy vélik, hogy soha sem lesz munkájuk, és a részmunkaidőben foglalkoztatottak is, akik teljes állást szeretnének. Így a munkanélküliségi ráta 17 és fél százalék.

A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken közzétett adatai szerint a vártnál nagyobb arányban nőtt és 26 éves csúcsra emelkedett a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Októberben 10,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta a szeptemberi 9,8 százalék után; elemzők 9,9 százalékot vártak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×