eur:
385.53
usd:
354.81
bux:
68156.88
2024. május 21. kedd Konstantin

Tizenegy év börtön a kínai gyógyszerhamisítónak

Hamis gyógyszereket árult az interneten egy kínai férfi, 11 évet kapott.

A közép-kínai Hupej tartományi Vuhan bírósága nyilvános tárgyaláson hozta meg eddig példa nélküli szigorú ítéletét, amelynek indoklásában megállapították, hogy a Tienmen városba való 27 esztendős földműves, Lu Csung 2007 óta gyártott és forgalmazott a világhálón hamis, illetve a minőségi szabványnak nem megfelelő gyógyszereket. A férfit ez év januárjában kapták el Vuhanban. A rendőrség házkutatást tartott az általa bérelt házban és 5509 üveg olyan félkész gyógyszerkészítményt foglalt le, amelynek előállítására nem volt engedélye.

A rendőrség megállapította, hogy a gyanúsított az interneten hirdette mintegy 99 féle termékét és az elmúlt két évben ezzel sikerült 1,4 millió jüan (közel 38 millió forint) bevételre szert tennie. A "gyógyszereket" elsősorban köszvényre, cukorbetegségre és depresszióra kínálta.

A vuhani gyógyszerfelügyelet helyettes vezetője Vang Tung-tung elmondta, hogy az ügyet nehéz volt felderíteni, mert a hamis gyógyszereket postai úton kézbesítették, és a hatóság húsz településen, mintegy 400 károsulttól gyűjtött be bizonyítékokat.

A vuhani bíróság mostani ítéletével, illetve a tárgyalás nyilvánosságával el akarja rettenteni a gyógyszerforgalmazás területén rosszban sántikálókat. A 11 év börtönre ítélt férfit 800 ezer jüan (117 ezer dollár) bírság megfizetésére is kötelezték.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×