INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Mogiljevics őrizetben marad, meghallgatását elnapolták

InfoRádió / MTI
Megtartották hétfőn a tárgyalás előtti meghallgatást Szemjon Mogiljevicsnek és a vele együtt őrizetbe vett Vlagyimir Nekraszovnak, az Arbat Presztizs orosz kozmetikai üzletlánc tulajdonosának adócsalási ügyében, s az illetékes moszkvai bíróság a tárgyalás megkezdését szeptember 18-ra tűzte ki.

Mogiljevicset - mai nevén Szergej Snájdert - és Nyekraszovot 2008 januárjában vették őrizetbe, s azzal gyanúsítják őket, hogy az Arbat Presztízs a 2005-2006-ban összesen 49,5 millió rubeles adócsalást követett el. A vádiratot 2008 végén ismertették velük, idén júniusban azonban a bíróság visszautalta az aktákat az ügyészségnek, mivel azokban tévesen szerepeltek a fiktív cégekkel kötött szerződések dátumai.

A kilencvenes években sokáig Magyarországon élő Mogiljevicset - akit számos ország rendőrsége köröz különösen nagyarányú gazdasági bűncselekmények miatt - és Nyekraszovot azóta is őrizetben tartják. A vádakat mindketten tagadják, Mogiljevics állítja, hogy nincs köze az Arbat Presztízshez, amely korábban évi több milliárd dolláros forgalmat bonyolított, de tulajdonosának őrizetbe vétele óta csődbe ment és megszűnt.

Nyekraszov ügyvédje hónapokkal ezelőtt újságíróknak elmondta: védencének három millió dollárt ajánlottak az üzletláncért azzal, hogy csak akkor kerül szabadlábra, ha hajlandó azt ezen az igen csekély áron eladni.

Hétfőn az ügyvédek újra kezdeményezték a vádlottak szabadlábra helyezését, de a bíróság az indítvány érdemi elbírálását idő előttinek minősítette.

A címlapról ajánljuk