eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mogiljevics őrizetben marad, meghallgatását elnapolták

Megtartották hétfőn a tárgyalás előtti meghallgatást Szemjon Mogiljevicsnek és a vele együtt őrizetbe vett Vlagyimir Nekraszovnak, az Arbat Presztizs orosz kozmetikai üzletlánc tulajdonosának adócsalási ügyében, s az illetékes moszkvai bíróság a tárgyalás megkezdését szeptember 18-ra tűzte ki.

Mogiljevicset - mai nevén Szergej Snájdert - és Nyekraszovot 2008 januárjában vették őrizetbe, s azzal gyanúsítják őket, hogy az Arbat Presztízs a 2005-2006-ban összesen 49,5 millió rubeles adócsalást követett el. A vádiratot 2008 végén ismertették velük, idén júniusban azonban a bíróság visszautalta az aktákat az ügyészségnek, mivel azokban tévesen szerepeltek a fiktív cégekkel kötött szerződések dátumai.

A kilencvenes években sokáig Magyarországon élő Mogiljevicset - akit számos ország rendőrsége köröz különösen nagyarányú gazdasági bűncselekmények miatt - és Nyekraszovot azóta is őrizetben tartják. A vádakat mindketten tagadják, Mogiljevics állítja, hogy nincs köze az Arbat Presztízshez, amely korábban évi több milliárd dolláros forgalmat bonyolított, de tulajdonosának őrizetbe vétele óta csődbe ment és megszűnt.

Nyekraszov ügyvédje hónapokkal ezelőtt újságíróknak elmondta: védencének három millió dollárt ajánlottak az üzletláncért azzal, hogy csak akkor kerül szabadlábra, ha hajlandó azt ezen az igen csekély áron eladni.

Hétfőn az ügyvédek újra kezdeményezték a vádlottak szabadlábra helyezését, de a bíróság az indítvány érdemi elbírálását idő előttinek minősítette.

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×