eur:
394.45
usd:
367.25
bux:
69832.54
2024. június 18. kedd Arnold, Levente

Chávez szerint hadat üzentek a bolivari forradalomnak

Népszavazást javasol a kolumbiai támaszpontok amerikai használatáról a bolíviai elnök.

 A dél-amerikai állam 7 katonai támaszpontot készül az amerikai hadsereg rendelkezésére bocsátani kábítószer- és terrorellenes műveleteihez.

Evo Morales szerint a nagyobb hozzáférésre vonatkozó javaslat provokáció, amellyel az Egyesült Államok konfliktust akar kirobbantani, és le akarja állítani a térségbeli integrációt.

Rafael Correa ecuadori elnök közölte: a terv aláássa a térségbeli békét, Hugo Chávez venezuelai elnök pedig egyenesen a bolivari forradalom elleni hadüzenetnek minősítette az elképzelést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Új csúcson az S&P 500

Új csúcson az S&P 500

A tengerentúlon fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közöltek kedden: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Összességében a közölt értékek beleillenek abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulása megkezdődött, ez pedig az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. Ennek megfelelően reagáltak a piacok is: esik a dollár az euróval szemben, a zöldhasú gyengélkedése miatt emelkedik az arany árfolyama. A vezető európai részvényindexek mérsékelt pluszban zártak kedden, az amerikai tőzsdéken mérsékelten optimista a hangulat, az S&P 500 új csúcsra emelkedett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×