eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Izraeli katonák "fenyegetőző" egyiptomi határőrre lőttek

Tüzet nyitottak az egyiptomi határon járőröző izraeli katonák hétfőn kora reggel egy egyiptomi határőrre, aki a kezében lévő fegyverrel fenyegető mozdulatokat tett - közölte az izraeli hadsereg.

"Katonák egy gyanús alakot láttak közeledni, kezében lőfegyverrel, amelyet fel is húzott" - mondta a hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy a katonák előbb a levegőbe lőttek, majd az illető irányába. Azt feltételezték, hogy a határon át Izraelbe akar jutni.

Utóbb derült ki, hogy a fegyveres egy egyiptomi határőr. A lövésektől a vállán megsebesült - közölte a katonai rádió. A vörös-tengeri Eilat üdülővárostól mintegy húsz kilométerrel északnyugatra történt incidens kivizsgálására egyiptomi-izraeli vegyes bizottság alakult.

A határ izraeli oldalán húzódó utat lezárták a forgalom elől - mondta még a szóvivő. Az állandó csempésztevékenység miatt az izraeli katonák a legmagasabb fokú riadókészültségben vannak a szóban forgó határszakaszon.

Kairóban egy egyiptomi biztonsági illetékes megerősítette, hogy egy fiatal, 21 éves újonc megsebesült a vállán, "valószínűleg a határ túloldaláról" kilőtt golyótól. "Kórházba szállították, az állapota súlyos" - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó biztonsági vezető.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×