eur:
385.58
usd:
354.77
bux:
68166.72
2024. május 21. kedd Konstantin

Felfedi a kínos részleteket a botrányba keveredett politikus

Kínos részleteket fed fel a korrupciós botránya miatt kormányzói posztjától megfosztott Rod Blagojevich hamarosan megjelenő könyvében. A volt illinois-i kormányzó hat számjegyű összeget kap a könyvért.

Könyvet ír Rod Blagojevich, az az illinois-i kormányzó, akiről kiderült, hogy pénzért és egyéb előnyökért árulta Barack Obama elnök megüresedett szenátori helyét. Szóvivője megerősítette, hogy a politikus dollárban hat számjegyű összeget kap a könyvért, amely "kínos lesz a számára és mások számára is."

Rod Blagojevichet január végén alkotmányos vádemelési eljárás keretében egyhangú döntéssel mozdította el hivatalából Illinois állam szenátusa. Az állam történetében ez az első alkalom, hogy egy kormányzót ilyen eljárással leváltottak.

A politikust azzal is vádolták, hogy hatáskörét túllépve döntött egy egészségügyi program kibővítéséről, és a törvényt megszegve politikai szövetségeseit helyezte különböző állásokba.

Rod Blagojevich mindvégig ártatlanságát hangoztatta. "Semmi rosszat nem tettem (...) nem vallhatok be valamit, amit nem követtem el" - mondta az eljárás során, és kiemelte: soha nem volt szándékában bűncselekményt elkövetni. A kormányzót Barack Obama és több szenátor is lemondásra szólította fel, de ennek nem tett eleget.

A demokrata párti politikus helyét az ugyancsak demokrata alkormányzó, Patrick Quinn foglalta el.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×