eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

A fekete özvegy házasságba kergeti az ukrán fiatalságot

Rendkívüli mértékben nőtt idén az ukránok házasságkötési kedve, csak július és szeptember között 106 ezer esküvőt tartottak az országban, ami több mint kétszeres növekedés a tavalyi év azonos időszakában kötött 48 ezer frigyhez képest.

A jelenséget a szociológusok azzal magyarázzák, hogy családalapítási korba ért a 80-as években született népes korosztály. Kevésbé tudományos magyarázat szerint viszont az ukrán szerelmes párok babonából igyekeznek még idén oltár elé állni, mert úgy gondolják, hogy 2009 kedvezőtlen lesz a házasságkötés szempontjából, lévén a keleti naptárakban a fekete özvegy éve - írta vasárnap a kijevi Szegodnya című napilap online kiadása.

A cikk szerint a házasságkötések számának ugrásszerű növekedéséhez hozzájárult az is, hogy idén - ugyancsak babonából - nagyon sokan a misztikusnak tartott három nyolcas napjára, azaz augusztus nyolcadikára időzítették az esküvőjüket Ukrajnában. Igaz, tavaly július hetedike volt ilyen kedvezőnek vélt nap, amelyen országos esküvői csúcsot jegyeztek.

Szerencsés esküvői dátum ide vagy oda, a legerősebb házasságok - így a kijevi lap - a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv), Voliny, Ivano-Frankivszk és Kárpátalja megyékben köttetnek, ahol három-négy házasságkötésre jut egy válás, míg például Kirovograd vagy Csernyivci megyékben egy az egyhez a házasság-válási arány.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×