eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Sarkozy feleségének óriási öröm Obama megválasztása

A francia államfő olasz származású felesége, Carla Bruni-Sarkozy egy vasárnap megjelent interjúban nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök "napbarnítottnak" nevezte Barack Obama megválasztott amerikai elnököt, és hozzátette: örül, hogy francia állampolgár.

A baloldali elkötelezettségéről ismert topmodellből lett énekesnő-elnökné az amerikai elnökválasztás eredményét "óriási örömnek" tartja önmaga és "mindazok számára, akik szeretik Amerikát".

"Tudom, hogy mennyire tele vagyunk reménnyel és várakozással. De amikor azt hallom, hogy Silvio Berlusconi félvállról veszi az egészet és azon viccelődik, hogy Obama napbarnított, hát ez elég fura érzést okoz" - jelentette ki a Le Journal du Dimanche című vasárnapi lapnak adott interjúban az olaszországi születésű francia first lady. "Írhatjuk a humor számlájára... de azért most nagyon örülök, hogy felvettem a francia állampolgárságot" - tette hozzá.

Berlusconi csütörtöki moszkvai látogatásán jelentette ki, hogy a megválasztott amerikai elnök "fiatal, jóképű és napbarnított", minden eséllyel jól együtt tud majd működni az orosz elnökkel. Az ellenzéki bírálatokra reagálva - amelyek otrombának és szerencsétlennek minősítették az olasz miniszterelnök szavait - Berlusconi azt állította, hogy a megjegyzést bóknak szánta, majd hozzátette: az olasz baloldalnak egyáltalán nincs humorérzéke.

Az interjúban Carla Bruni-Sarkozy azt a kérdést is feltette: hogyan lehetséges, hogy a sokszínű francia társadalom ellenére a parlamentben és a politikai elitben - szemben a zene és a divat világával - csak fehérbőrűek és idősek töltenek be vezető posztokat. Szerinte ez csak pszichológia és bénító megszokás kérdése, amelynek legyőzésében annak a társadalomnak kell az elitet segítenie, amely sokkal érettebb a változásra, mint maguk a politikusok. Ehhez Obama megválasztása adhat lendületet a francia politikai pártoknak - véli a first lady.

Carla Bruni-Sarkozy "egykori külföldiként" és az "államfő feleségeként" is azt gondolja, hogy "Franciaország nyitott ország": "A férjem nem Obama. De a franciák egy magyar bevándorló fiára szavaztak, akinek édesapja akcentussal beszél franciául, akinek édesanyja zsidó származású, és ő mindig is egy olyan franciáknak vallotta magát, aki egy kicsit máshonnan jön. Õ sem hasonlít a hagyományos francia elitbeliekre, és én sem vagyok kifejezetten first lady típus. Egy olasznak született művész vagyok" - vallja az énekesnő-elnökné.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×