eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lemondott a német szociáldemokrata pártelnök

Médiaértesülések szerint vasárnap lemondott Kurt Beck, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke.

Német tévé- és rádióállomások vasárnap kora délután arról számoltak be, hogy Beck - aki Rajna-Pfalz tartomány miniszterelnöke - lemondásáról üzenetben tájékoztatta a párt elnökségét, amely rendkívüli ülést tartott Potsdamban.

A Der Spiegel című hetilap korábban arról számolt be: a pártelnök helyett Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, egyben az SPD egyik alelnöke lesz a szociáldemokraták kancellárjelöltje a jövő őszi választásokon a hivatalban lévő konzervatív Angela Merkel kancellárral szemben.

Meg nem erősített jelentések szerint az SPD új elnöke a párt korábbi vezetője, s a nagykoalíciós kormány volt munkaügyi minisztere, a politikából felesége súlyos betegsége miatt átmenetileg visszavonult Franz Müntefering lesz.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×