eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elvesztheti vonzerejét az egyik legélhetőbb város

Melbourne népessége 2056-ra elérheti a 8 millió főt - figyelmeztetnek szakemberek, aki úgy vélik, hogy a jelenleg 4 milliós metropolisz teljesen élhetetlenné válik.

Ausztrália lakossága 2056-ra elérheti a 35,5 milliót, míg Melbourne-é 6,1 és 7,9 millió között várható - állítják az Ausztráliai Statisztikai Hivatal munkatársai.

Az intézet a bevándorlás mértékét, a várható élettartamot és a születések számát figyelembe véve több forgatókönyvet is készített arra vonatkozóan, hogy a következő évtizedekben mekkora népességnövekedés előtt áll Ausztrália.

Az egyik előrejelzés szerint a legélhetőbbnek tartott Melbourne lélekszáma 2039-re felülmúlhatja Sydney-ét, és 2056-ra elérheti a 8 milliót.

Szakértők szerint ha a hivatal előrejelzése pontos, akkor veszélybe kerül a kedvelt város élhetősége, mivel Melbourne közlekedési hálózata, vízellátása és ingatlanpiaca nem fogja bírni a népességrobbanást.

A Monash Egyetem népesség- és városkutató tanszékének vezetője szerint az ausztrál kormánynak radikálisan át kell alakítania infrastrukturális és befektetői politikáját, és a következő 3 évtizedben legalább egymillió új házat kell építeni a városban.

Bob Birrell úgy véli: a politikusok előtt óriási feladat áll, amely egyre csak nagyobb lesz.

Szakértők szerint már a jelenlegi tömegközlekedési hálózat sem tudja megfelelően ellátni a növekvő lakosság igényeit, és hiába rendeltek Melbourne-be 18 új vonatszerelvényt, hetenként legalább egy újat kéne forgalomba állítani.

Többen úgy vélik: Ausztráliának Európa régiókon alapuló politikáját kéne követnie, így javulhatna a közlekedés minősége a regionális központokban, és decentralizálódhatna a munkavállalás is.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×