eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megválasztották az új pakisztáni elnököt

Aszif Ali Zardarit, a kormányzó Néppárt jelöltjét választotta meg Pakisztán államfőjévé a szövetségi parlament és a négy tartományi gyűlés tagjaiból álló elektori kollégium.

A nem hivatalos eredmény szerint a tavaly decemberben meggyilkolt Benazir Bhutto volt kormányfő férje a 702 elektori szavazatból 458-at kapott. Pakisztán elnöke csak muzulmán lehet, megbízatása 5 évre szól.

Az előző államfő, Pervez Musarraf augusztus 18-án mondott le, hogy elkerülje az alkotmányos vádeljárást, amelyet a februári parlamenti választások után megalakult új kormány akart kezdeményezni ellene.

Közben hatan meghaltak és negyvenen megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant Pesavarban egy ellenőrző pontnál. Az északnyugat-pakisztáni városban történt merényletért senki nem vállalta a felelősséget, de a hatóságok feltételezése szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai hajtották végre a támadást.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×