eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megkezdődött a másfél milliárd eurós vesztegetési ügy pere

A müncheni bíróságon megkezdődött az első bűnvádi eljárás a két éve kirobbant Siemens-botrány egyik gyanúsítottja ellen. A vádlottak padján a Siemens egy korábbi menedzsere ül, akit hűtlen kezeléssel vádolnak.

Az 58 esztendős vádlott nemrég még a Siemens telefongyártó részlegének élén állt. A konszernen belül kirobbant megvesztegetési botránnyal kapcsolatban vették őrizetbe. A müncheni bíróság szóvivője szerint a nyomozás során beismerte, hogy részt vett egy titkos pénztár létrehozásában a cégen belül, amelyből a megvesztegetésre szánt összegeket kiutalták.

Az ügy hátterének felderítése során kiderült, hogy a Siemens csaknem másfél milliárd eurót fordított kereskedelmi partnerei lepénzelésére.

A most perbefogott menedzser ismételten hangoztatta, hogy nem a saját zsebére dolgozott, hanem a titkos pénzalapból kizárólag a Siemens számára előnyös üzletek megkötését igyekezett előmozdítani.

A tárgyalásra majdnem háromszáz tanút idéztek be. A tanuk között van a Siemens egykori vezérigazgatója, Heinrich von Pierer is, aki eddig tagadta, hogy hivatali ideje alatt értesült volna csúszópénzek folyósításáról.

Amennyiben a vád bizonyítást nyer, a most perbefogott korábbi menedzserrel szemben, a bíróság több évig terjedő börtönbüntetést szabhat kim rá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×