eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Angliának még két Londonra lenne szüksége

Fél évszázadon belül London jelenlegi lakosságának kétszeresével növekszik Anglia népessége - figyelmeztetnek kutatók.

Növekvő születésszám, az emberek élettartamának meghosszabbodása, óriási mértékű bevándorlás - szekértők szerint ezeknek köszönhetően Anglia lakossága 17 millióval lesz több 2056-re, amikor is a becslések szerint már 68 millióan fognak élni a szigetországban.

London lakossága 2006-ban 7,5 millió volt - egy kalkuláció szerint Anglia népessége 2006 és 2056 között London lakosságának több mint kétszeresével fog nőni, ami arra enged következtetni, hogy az angliai háztartások száma 11,2 millióval gyarapodik majd.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a drasztikus emelkedés következtében óriási mértékben terhelődnek le az olyan közintézmények, mint az iskolák és a kórházak.

A kutatók szerint aki most kezdett dolgozni, nyugdíjazásáig szemtanúja lehet és érzékelheti, hogyan növekszik Anglia lakossága két Londonnak megfelelő embertömeggel.

Az ellenzéki politikusok szerint a drámai növekedés elsősorban a Munkáspárt 1997 és 2001 közötti "nyitott ajtós" bevándorlási politikájának következménye. Ennek köszönhetően a külföldről érkezők száma sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a népességnövekedéshez, mint a természetes tényezők, vagyis a születésszám és a hosszabb élettartam.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×