eur:
385.41
usd:
355.07
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Háborúval fenyeget a Szerb Radikális Párt elnöke

Élesen bírálta az Európai Uniót és a háborút sem zárta ki a radikális Tomislav Nikolic. A Szerb Radikális Párt elnöke szerint Szerbia destabilizálásával vádolja az Európai Uniót, s Koszovó valamint Albánia esetleges egyesülése kapcsán a háborút sem zárja ki Tomislav Nikolic.

Szerbia destabilizálásával vádolta az Európai Uniót, s Koszovó valamint Albánia esetleges egyesülése kapcsán a háborút sem zárta ki Tomislav Nikolic, a Szerb Radikális Párt elnöke.

A Der Spiegel című német hetilap internetes kiadásában pénteken megjelent interjúban a lap által ultranacionalistának nevezett szerb politikus mindenekelőtt azt rótta fel az EU-nak, hogy az országot "jó és rossz" szerbekre osztotta, s ezáltal destabilizálta.

Hangsúlyozta, hogy egy a radikálisokból, a nacionalistákból és a szocialistákból álló kormány vétójával meg fogja akadályozni, hogy Koszovót felvegyék a nemzetközi szervezetekbe, s háborút helyezett kilátásba Európában arra az esetre, ha az általa említett vétók nyomán Pristina Albániával próbálna egyesülni.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×