eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A németországi mohamedánok negyede kész az erőszakra

A német belügyminiszter a felmérést kommentálva rámutatott arra, hogy a radikális nézetek egyre több mohamedán hívőt kerítenek hatalmukba, ami komoly fenyegetést jelent a demokratikus államrendre. Wolfgang Schäuble már régóta kongatja a vészharangot a szélsőséges mohamedán eszmék terjedésében rejlő veszély miatt. A belügyminisztérium megbízásából készült tanulmány kimutatta, hogy a vallás fokozó szerepet játszik a Németországban élő mohamedámok körében, és kiváltképpen a felnövekvő nemzedékre gyakorolnak növekvő befolyást a fundamentalista irányzatok. Kiderült az is, hogy a mohamedánok 40 százaléka fundamentalista beállítottságú, 6 százalék pedig nyíltan bevallotta, hogy elveinek védelmezésére erőszaktól sem riad vissza. Minden hetedik válaszadó elvetette a nyugati országok demokratikus államrendjét, annak ellenére, hogy 40 százalékuk már felvette a német állampolgárságot. Egy közismert szociológus a riasztó radikalizálódást a bevándorlók elszigeteltségével magyarázta, és utalt arra, hogy a harmadik generációs mohamedán fiatalokat ma is idegenként kezelik, noha már szüleik is Németországban születtek, ami lélektani feszültséghez vezet. Ezek a fiatalok így gyakran a szélsőséges iszlám tanokban vélik megtalálni a megoldást.

A német belügyminiszter a felmérést kommentálva rámutatott arra, hogy a radikális nézetek egyre több mohamedán hívőt kerítenek hatalmukba, ami komoly fenyegetést jelent a demokratikus államrendre. Wolfgang Schäuble már régóta kongatja a vészharangot a szélsőséges mohamedán eszmék terjedésében rejlő veszély miatt.

A belügyminisztérium megbízásából készült tanulmány kimutatta, hogy a vallás fokozó szerepet játszik a Németországban élő mohamedámok körében, és kiváltképpen a felnövekvő nemzedékre gyakorolnak növekvő befolyást a fundamentalista irányzatok.

Kiderült az is, hogy a mohamedánok 40 százaléka fundamentalista beállítottságú, 6 százalék pedig nyíltan bevallotta, hogy elveinek védelmezésére erőszaktól sem riad vissza. Minden hetedik válaszadó elvetette a nyugati országok demokratikus államrendjét, annak ellenére, hogy 40 százalékuk már felvette a német állampolgárságot.

Egy közismert szociológus a riasztó radikalizálódást a bevándorlók elszigeteltségével magyarázta, és utalt arra, hogy a harmadik generációs mohamedán fiatalokat ma is idegenként kezelik, noha már szüleik is Németországban születtek, ami lélektani feszültséghez vezet. Ezek a fiatalok így gyakran a szélsőséges iszlám tanokban vélik megtalálni a megoldást.

Hanganyag: Vincze András (München)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×