eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Húszmillió dollár egy szavazatért

Mennyibe kerül egy demokrata párti elnökjelöltnek a kaliforniai szuperdelegátus, Steve Ybarra szavazata? 20 millió dollárba (3,3 milliárd forint).

A Demokrata Nemzeti Bizottság tagja nem habozott kimondani, mit is akar Hillary Clintontól vagy Barack Obamától: szigorú ígéretet arra nézve, hogy a szép summát a mexikói-amerikai szavazók regisztrálására fordítják, hogy megnyerjék őket a novemberi szavazáson.

A szuperdelegátusok a párt bennfentesei és megválasztott tisztségviselői, akik maguk dönthetik el, hogy kire szavaznak az augusztusi elnökjelölő konvención. Az idén kibontakozott fej-fej melletti küzdelemben sem Clinton sem Obama nem kerekedhet felül a szuperdelegátusok szavazatai nélkül.

Ybarra, a sacramentói jogász szerdai telefoninterjújában megerősítette, hogy mindaddig nem kötelezi el magát, míg valaki nem "virítja neki a lóvét".

Márpedig eddig még senki sem tette, holott számára nem kisebb a tét, mint a novemberi választások kimenetele.

Jóslata szerint a 20 millióból úgy 1,3 millió mexikói-amerikait lehetne felvenni a szavazólistára Új-Mexikóban. A regisztráltak pedig látva, hogy a demokraták törődnek velük, biztos rájuk szavaznának.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×