eur:
389.51
usd:
362.4
bux:
68657.92
2024. május 8. szerda Mihály

Frontális támadást indított McCain Obama ellen

A Hamász radikális palesztin szervezet kedvenc jelöltjének nevezte a demokrata elnökjelöltségre pályázó Barack Obamát John McCain, a republikánus elnökjelöltség várományosa egy internetes fórumon.

"Teljesen világos, hogy a Hamász kit látna szívesen az Egyesült Államok következő elnökeként. Fontos, hogy az emberek megértsék: én a Hamász legrosszabb rémálma lennék. (...) Amennyiben a Hamász Obama szenátort támogatja, a választók ennek megfelelően hozhatják meg döntésüket" - idézte McCain pénteki szavait a The Weekly Standard című amerikai hetilap internetes kiadása.

Barack Obama korábban többször leszögezte, hogy terrorista szervezetnek tartja a Hamászt, és helytelenítette, hogy Jimmy Carter volt amerikai elnök találkozott a radikális palesztin szervezet elnökével.

Az illinois-i szenátor azt mondta: elnökké választása esetén nyitott lenne a tárgyalásokra Iránnal, Észak-Koreával és a kubai vezetéssel, ám a Hamásszal nem folytatna megbeszéléseket. Sőt, nemrég hangsúlyozta, hogy elnökként együttműködne Izraellel a Hamászhoz hasonló terrorista csoportok elszigetelése érdekében, és támogatná a zsidó állam jogát az önvédelemhez.

Barack Obama szóvivője felszólította John McCaint, hogy tartsa magát korábbi ígéretéhez, és tiszteletteljes kampányt folytasson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×