eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sokba kerülhet Obama szerencsétlen kijelentése

Nem bocsátják meg a fehér szavazók Barack Obamának a kisvárosiakról tett lenéző kijelentését - legalábbis ez derült ki a keddi, pennsylvaniai előválasztás előtt készült felmérésekből. Bár az illinoisi szenátor számíthat az állam afroamerikai szavazóira, a fehérek inkább Hillary Clintont választanák.

Kulcsfontosságú a keddi pennsylvaniai előválasztás a demokrata elnökjelölt-aspiránsok, elsősorban Hillary Clinton számára. A New York-i szenátor már eddig is sokan próbálták rábírni, hogy a párt érdekében lépjen vissza a versenyből, de ha nem sikerül hoznia Pennsylvaniát, akkor már valóban nem is lesz esélye arra, hogy megszerezze az elnökjelöltséget.

A volt first lady malmára hajtja a vizet Barack Obama múltkori, igen szerencsétlenre sikerült kijelentése a kisvárosi amerikaiakról. Azt találta mondani, hogy kisvárosi honfitársai aggódnak a munkahelyük miatt, ezért fordulnak a fegyverviselés, a vallás és a bevándorló-ellenes hagyományokhoz.

A jelek szerint ezt nem bocsátják meg neki a pennsylvaniaiak, akik arrogánsnak, hazafiatlannak és keresztény-ellenesnek tartják emiatt az illinoisi szenátort. "Gyengének, ostobának és naivnak nevezte az embereket, aki szerinte azért fordulnak a valláshoz, mert nem látnak más kiutat. Ezzel nem segített magának" - foglalta össze többek véleményét az 54 éves fehér teherautósofőr, Darwin Whitmoyer.

A fekete szavazók többsége ugyan Pennsylvaniában is Obamát támogatja, a fehéreknek azonban csak a 35 százaléka szavaz majd rá kedden - derült ki a Newsmax / Zogby felméréséből.

Hillary Clinton viszont a fehér szavazók 53 százalékára számíthat. Márpedig Pennsylvania lakosainak 85 százaléka fehér, 11 százaléka afroamerikai, a többiek pedig nagyrészt spanyolajkúak - utóbbiak pedig általában inkább a volt firts ladyt választják.

A pennsylvaniai lesz az utolsó jelentős előválasztás, és Obama eddig 158 delegátussal szerzett többet, mint riválisa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×