eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Clinton kétpárti kabinetet szeretne

A demokrata párti Hillary Clinton a sorsdöntő pennsylvaniai előválasztás előtt kijelentette: republikánusoknak is helyet biztosítana kabinetjében, ha elnöknek választanák.

"Meg fogom keresni a republikánusokat, mert úgy gondolom, fontos, hogy kétpárti külpolitikát próbáljunk meg kialakítani" - mondta Hillary Clinton a CNN műsorvezetőjének, Larry Kingnek tegnap esti show-jában.

A Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa Barack Obamával vív párton belüli küzdelmet az elnökjelöltségért, és most úgy tűnik, a republikánus szavazótábort is igyekszik magához édesgetni.

A New York-i szenátor hozzátette: republikánus és demokrata politikusokat egyaránt meghallgatna és bevenne kabinetjébe. "Meg kell próbálnunk kétpárti kabinetet kialakítani, hogy visszaállítsuk az emberek bizalmát és a kormány szakértelmét" - tette hozzá a volt first lady.

Clinton kitért John McCainre, a Republikánus Párt valószínűsíthető elnökjelöltjére is. Szerinte "rendkívüli megbízólevéllel" rendelkezik az arizonai szenátor, de politikája rossz Amerika számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×